Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ας φύγουμε!


η φωτογραφία είναι της Christina 


Πέφτω πέφτω πέφτω. ανοίγω τα μάτια.
κοιτώ τα δάχτυλά μου τα φαγωμένα.

μίλα μου. παύση. μίλα μου. παύση. μίλα μου. παύση.
κοίτα με. παύση. κοίτα με. παύση. κοίτα με. παύση.
κράτα με. παύση. κράτα με. παύση. κράτα με. παύση.

καλημέρα αόρατε άνθρωπε. που είσαι; που είσαι; που είσαι; που είσαι; δεν καταλαβαίνεις; δεν ακούς; που είσαι;
θα σου δώσω λίγο παραπάνω. λίγο. πρόσεξε. υπάρχει δίπλα μας γκρεμός. δίπλα μας. μια κουρτίνα που ανεμίζει, ένας καναπές κι ένα κρανίο. δεν εγώ. στο σκηνικό δεν. εγώ δεν. δεν είμαι εκεί. περιγραφές ακούω. ζω από περιγραφές. όμως μιλώ. μιλούσα. έλεγα λάθη. τα πλήγωνα. τα λάθη.

να σου βάλω καφέ; έχει κρυώσει αλλά μπορώ να τον ζεστάνω αν θέλεις. να σου βάλω καφέ; κάτσε όπου βρεις. θα μαζέψω λίγο τα ρούχα που τα πετάω όπου βρω – ρούχα ζωή πεταμένη. θα σου κάνω χώρο. κάτσε.

φεύγουμε; πότε θα πάμε; πάμε τώρα; πάμε κάποτε. μη μείνουμε άλλο εδώ. θα σου φτιάξω καφέ να πιούμε και μετά φεύγουμε. θα δουλέψουμε! ξέρω να πλένω πιάτα, να σκουπίζω, ξέρω πολλά να κάνω! στο τέλος θα σε πείσω. δεν θέλω να πάω μόνη μου. μαζί. πάμε! πιες τον καφέ σου και πάμε. θα είναι ωραία, θα δεις. δεν είναι σαν εδώ. θα είναι ωραία. θα δεις! εκεί θα γελάμε συνέχεια. θα μιλάμε στον κόσμο και δεν θα μας καταλαβαίνει κι εμείς θα γελάμε. συνέχεια! θα δουλέψουμε. πάμε. πότε θα πάμε; έλα. θα σου το λέω συνέχεια. δεν κάνω σαν παιδί, μην το ξαναπείς. γιατί να μεγαλώσω; αφού παιδί γεννήθηκα, γιατί να μεγαλώσω; θα δεις θα είναι ωραία. θα σε μάθω να κάνεις και πατίνια. έχει μεγάλα πάρκα εκεί και θα κάνουμε πατίνια. πάμε! έχει μεγάλα πάρκα. εκεί έχει κάτι ωραία παγκάκια που κάθονται οι άνθρωποι. και είναι ξύλινα με ωραία πόδια. θα καθόμαστε κι εμείς σ’ αυτά τα ωραία παγκάκια με τα ωραία πόδια. θα είναι ωραία, θα δεις. πάμε! θα διαβάζουμε βιβλία. θα γνωρίσουμε ανθρώπους εκεί. είναι πάρα πολλοί. όπου και να κοιτάξεις θα βλέπεις ανθρώπους. δεν θα είμαστε ποτέ μόνοι. θα γνωρίσουμε ανθρώπους. θα ανεβαίνουμε στους γύρω λόφους. θα κοιτάζουμε κάτω. θα είμαστε πολύ ψηλά. θα σε προσέχω μην πέσεις. θα κοιτάζουμε κάτω. τους δρόμους και τα αυτοκίνητα. τους ανθρώπους στα παγκάκια που διαβάζουν. βιβλία.

μη μιλάς, δεν θέλω να ακούω. δεν ακούω. μια στιγμή. κάπου είχα κρύψει ένα μπουκάλι, εδώ, πίσω από τα βιβλία μου. δεν το βρίσκω. ένα μπουκάλι θλίψη και υπομονή. δείξε μου το δρόμο. μη μ' αφήσεις μόνη τώρα. δεν το αντέχω το τώρα. μίλα μου και δείξε μου το δρόμο. μίλα μου!

πέφτω πέφτω πέφτω σε ανέμους διαολεμένους και χρόνους βιαστικούς.
μόνο μίλα μου. όχι, μην μου μιλάς. τι να μου πεις; τι να πεις; μόνο μίλα μου…

πότε θα πάμε; πάμε τώρα; πάμε κάποτε! μη μείνουμε άλλο εδώ!