Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πανδημία


Η ευτυχία, ένα έμβρυο νεκρό στην κοιλιά του τέρατος. Σάπιο και επιθετικό, μάστιγα πραγματική το αποσυντεθημένο της ευτυχίας έμβρυο. Ιοί μολυσματικοί τα συναισθήματα. Πρέπει γρήγορα να καταπολεμηθούν, μη και το κακό εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα. Μετά το τσίμπημα των συναισθημάτων, τα παράσιτα στον οργανισμό εισέρχονται. Η άμυνα με ειδικούς μηχανισμούς παρακάμπτεται. Εάν τελικά ο οργανισμός το νόσημα δεν καταφέρει ν’ αντιμετωπίσει, εάν η κατάλληλη θεραπεία δεν βρεθεί τότε για το μολυσμένο άνθρωπο το μοιραίο θα επέρχεται.

Πυρετός στα εργαστήρια του τρόμου. Της ανοσίας το εμβόλιο πρέπει να βρεθεί αντί θυσίας πάσης. Όμως, όσο και αν οι ειδικοί προσπαθούν οι έρευνες μάταιες αποβαίνουν. Τα κέντρα των αποφάσεων είπαν πως κινδυνεύουμε άμεσα απ’ των ιών την εξάπλωση. Πως όσοι δεν αυτοθεραπευθούν θα θανατώνονται άμεσα, είπαν. Τάφοι ομαδικοί για τους νοσούντες ελέω θεών σαρκοφάγων ανοίχτηκαν. Τα πάντα τέθηκαν σε εφαρμογή ως μέρος των σχεδίων ετοιμότητας. Σχέδια προμελετημένα. Αποτελέσματα άμεσα.

Δημιουργήθηκαν ειδικές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον εκείνων που προσπαθώντας να διαφύγουν στις εντολές δεν υπάκουσαν. Η γη σκάφτηκε. Τα σχέδια εκτελέσθηκαν πάραυτα. Οι φονευθέντες χιλιάδες. Απ' των συναισθημάτων τους ιούς και τους χρόνιους φορείς τους απαλλάχθηκε ο τόπος. Κρανία και οστά και λωρίδες ξεφτισμένων υφασμάτων εμποτισμένων μ' αίμα ιικό σε τάφους αναπαύθηκαν ομαδικούς. Από ανατολάς έως δυσμάς διάσπαρτοι οι τάφοι. Βρίσκονται παντού. Σε δρόμους δίπλα, κάτω από κτήρια, μέσα σε χωματερές, κάτω από πλατείες και παιδικές χαρές, μέσα σε σχολεία πανεπιστήμια και θέατρα. Παντού. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες ράφτηκαν ζωντανοί μέσα σε κοιλιές νεκρών αγελάδων. Το σχέδιο εστέφθει υπό πλήρη επιτυχία. Τα συναισθήματα ολοσχερώς καταστράφηκαν. Τα κέντρα των αποφάσεων, και αυτήν τη φορά, έδρασαν επιτυχώς. Στης νεκρόπολης τον τόπο συναισθήματα έπαψαν να υπάρχουν.

Στου αφανισμού τον καιρό. Πίσω από τα πρόσωπα πρέπει να κοιτάς. Τα πάντα συμβαίνουν πίσω από τα πρόσωπα. Τις εντάσεις τις υπόγειες, τις μάχες τις εσωτερικές εκεί τις βλέπεις. Τις κάποτε δοσμένες λιπόψυχα και ηττημένες εξ αρχής. Ένας θίασος γελωτοποιών κι άλλοτε τιμωρών τα πρόσωπα. Την εντυπωσιακή ασυμμετρία. Τη βίαιη φύση βλέπεις του εγκλωβισμένου ανθρώπου, αυτού που υπέκυψε στην εκβιαστική αιχμαλωσία του απειλητικού τέρατος. Το τέρας νίκησε. Το τέρας το ανίκητο θα νικηθεί. Από τούτα τ' αφανισμένα κι εκβιαστικά αιχμαλωτισμένα νεκρά πρόσωπα, να είσαι σίγουρος, κάποια μέρα το τέρας θα νικηθεί.